Glömde lamporna......

Oj, vad tiden springer iväg, jag har inte änns hunnit uppdatera här.....

Idag hade vi tänkt att vi skulle hinna göra massor av saker. Såsom städa, adventspynta, handla julklappar och storhandla......
Jag har hunnit få upp adventsstjärnor och ljusstakar i de flesta rum, men har några kvar. Det får vara tills imorgon för nu tänker jag ta det lugnt tills jag ska iväg och jobba. *suck*, ja det är min jobbe-helg, jobbar natt hela helgen. Men jag klagar inte för jag har det verkligen bra ändå.....sovande jour, vilket innebär att jag ändå har dagarna lediga:-).

Jag och R passade på att köra in till stan medans barnen var hos kompisar. Fick tag i några julklappar iallafall. I år har vi lovat oss själva att vi ska ta tag i julklapparna till mina föräldrar i god tid. Det brukar nämligen alltid sluta med att vi springer och letar i sista minuten åt dem, för de är så svåra att handla till, för de har allt och önskar sig ingenting. Men i år då ska vi vara ute i tid! ;-)

Jag är verkligen hopplös! När jag kom hem och skulle sätta lampor i adventsstjärnorna upptäckte jag att just de lamporna hade vi slut på här hemma. Kör ner till konsum för att handla lampor och tänker samtidigt att jag då ska passa på att handla godis, mjölk och lite annat smått (hann ju aldrig köra och storhandla). Iallafall jag hinner precis parkera bilen på vår uppfart och kommer på att F*N jag glömde lamporna.( mitt fokus låg tydligen på godiset);-). Okej tänker jag, då får jag väl köra tillbaka men  hinner precis parkera bilen utanför affären då ringer R på mobilen- " Jag hittade lampor, du kan komma hem igen".....*suck*


Update. bloggen har strulat, därför publicerar jag detta nu först några timmar senare. Jag är på jobbet nu....... Sov gott alla!!!! KRAM

GRATTIS JESSICA!!!

Grattis till min svägerska Jessica, som idag fyller 33år!


Att göra idag

* Ta emot hantverkarna.  inställt, de kommer imorgon istället.

* Köra till mamma och pappa och duscha och äta. Fick bli en "katta tvätt" med vatten jag värmt på spisen. ;-)

* Köra och köpa en blomma till vår granne som mist sin fru efter en tids sjukdom. :(

* Laga middag åt mig och T. (spaghetti & Köttfärssås önskade hon)

* Lämna T på dagis.

* Ta bussen till jobbet och sedan jobba både kvällen och natten. (Natten är extra för en kollega som behövde  

vara ledig).


Ser att det är många som har börjat adventspynta och det vill jag oxå göra, men det får vänta tills vi är färdiga här hemma. Förhoppningsvis kan jag fixa det på Lördag :-). Nu kommer jag att jobba ganska intensivt fram till jul men sedan blir det jullov och det ska bli så skönt.:-) (Men vänner jag hinner alltid en fika , så hör av er.....;-)

Jag skriver kanske mer ikväll. Ha en bra dag!




LUCIA

Jag höll mig faktiskt hemma trots att vi hade hantverkare här idag. Försökte hålla oss undan och åt frukost inne i vardagsrummet istället;-). Det skall bli så skönt när det blir färdigt här hemma. Bara en sånn sak att få duscha varmt.... Jag har ju varit ledig så jag och barnen har kört hem till mamma och pappa och duschat men R har duschat i kallt vatten.....:-O

 Idag har jag inte gjort alltför mycket......har varit en riktig slappe-dag. Barnen har bakat chokladbollar och lekt tillsammans och jag har suttit och läst endel. Det känns lite onödigt att börja städa och fixa, det blir ju ändå så stökigt när man har hantverkare här.(Skyller på det iallafall;-)  )

 I eftermiddags var jag med barnen på kören och nu övas det för fullt inför lucia uppträdandet i kyrkan.Idag utsåg de oxå vem som skulle bli lucia. Det blev faktiskt "E" som blir körens lucia:-).
Hon har även blivit utvald till luciakandidat på skolan, så hon har en chans att bli skolans lucia oxå. Det är 4 tjejer det "står emellan". (Det är inte så allvarligt som det låter;-), men klart man känner sig stolt som mamma)
 Detta året blir det 3 luciauppträdanden för vår del! Torsdagen den 11.e är det dagis och T som kommer att gå lucia. Fredagen är det luciafirande på E's skola och på Lördagen är det luciafirande i kyrkan med kören och då lussar båda flickorna. Ska bli så mysigt:-).

Nej, nu ska jag gå och göra mig iordning för natten...... Så jag säger GODNATT nu.


ILANDSPROBLEM

I förmiddags flydde jag hem till mina föräldrar eftersom vi hade hantverkare här hemma. Jag är ledig imorgon och nu sitter jag här och funderar på vad jag och barnen ska göra då. E har studiedag så båda barnen är hemma. Hantverkaren kommer kl 7.30. Shit! Jag måste ställa klockan och gå upp tidigt fast vi är lediga :-O. Jag gillar inte att ha hantverkare springandes i huset. Näää, inte änns om de är snygga;-). Så vart ska vi fly imorgon? Alla jobbar ju såhär mitt i veckan. Jag Jobbar Torsdagkväll och förmiddagen är redan inbokad......men imorgon? Får kanske lyxa till det och käka frukost på caffee' ;-). Hahaha, R tycker att jag är löjlig och att jag kan vara hemma.....men jag har verkligen svårt för det, vet liksom inte vart jag ska ta vägen.
 Vilket Ilandsproblem! Det löser sig nog, vi kommer nog på något......:-).

Hemma hos mina föräldrar

Blev tyvärr ingen uppdatering igår, jag skyller på att jag hade för mycket annat att göra. ;-)

Nu sitter jag och T hemma hos mina föräldrar och har precis ätit lite frukost. Snart ska T bada och jag ska ta en dusch. Vi har flytt fältet eftersom vi har hantverkare där hemma. Ja nu ska värmepumpen bytas, vi lyckades tidigarelägga det. Skönt!

Egentligen är jag ledig idag men jag måste in och jobba en stund iallafall. Jag ska på workshop så det blir ju inte riktigt som vanligt men det känns ändå lite tist när man egentligen skulle varit ledig. Så himla dum tid 13.00-16.30.

Just nu sitter T här och tittar på pippi på video. Vi har tagit hit alla våra gamla videofilmer eftersom vi inte har någon video längre. Det blir lite nykommet att få se de gamla filmerna här eftersom det var länge sedan hon såg dem:-).

Jag återkommer senare! Ha det bra!

ELDVAKT

Nu är snart vårt lager med värmeljus slut! Nej men nästan, vi har iallafall snart eldat 200st..... Imorgon ska R fylla på vårt lager.Hihihi ....detta har nästan blivit lite av en sport för oss att elda med ljus och få upp värmen. Vi har just nu 23grader här så det är ju inte kallt....vi brukar nog ligga där omkring. Vi har ett varmt hus. ;-)
Pappa har försett oss med 3 byggfläktar oxå men vi använder bara 2st. En har vi där uppe och där har vi inga ljus. Sedan har vi en där nere oxå, men fläktarna går på termostat och de går faktiskt inte särskilt ofta så vi har nog lyckats med ljusen.sedan vet jag inte vilket som är mest ekonomiskt men förrutom de 200värmeljus vi har eldat dessa dagar så har jag en stor låda med en massa ljusstumpar som jag oxå använder mig av:-).
Vi har det så mysigt! Jag älskar att ha tända ljus och egentligen borde nog vi ha en kamin.....för  jag hade nog blivit en riktigt bra eldvakt ;-)

Ha det gott!


Bortbjudna

Tänkte bara säga hej!
Vi är bortbjudna och vi har precis ätit god mat och druckit gott vin:-) Nu väntar vi på kaffe och efterrätt :-)
Ha en skön Lördagkväll!


Mörker och kyla

Skulle hoppa in i duschen imorse........ISKALLT! R går in i tvättstugan för att kolla värmepumpen. Det lyser avbrott på en röd lampa. R försöker starta pumpen flera gånger och den går igång någon minut sedan kommer avbrottet igen. Jaha, *suck* då kom det som vi väntat på så länge.......värmepumpen har lagt av. Som sagt detta var väntat eftersom det är en gammal pump. Dessutom hade elpatronerna lagt av, och av den anledningen hade vi redan bokat in hantverkare som skulle installera en ny värmepump om ca  1 och 1/2 vecka, tur i oturen. Så nu har vi varken värme eller varmt vatten.....
Men som tur är har man snälla föräldrar som ställer upp. Min pappa släppte allt han hade för att fixa byggfläktar från jobbet som han nu har varit och lämnat härhemma.......Tack snälla pappa! :-) De har även erbjudit oss husrum men eftersom vi bor på olika orter så blir det lite krångel med skola osv. Men vi klarar oss, nu har vi ju byggfläktarna och ca 300 värmeljus på lager ;-). Duscha får vi väl göra hos mamma och pappa med jämna mellanrum. ....Vänner luktar vi "skit" så vet ni varför......;-)

R tycker att här är kallt men jag är riktigt varm det måste bero på att jag har mina varma fårskinnstossor på mig.Änn så länge är detta riktigt mysigt. Vi kan inte ha så många lampor tända för byggfläktarna är på 2 KWH så då går säkringarna. Men nu sitter vi här och dricker rödvin och mumsar på skumtomtar (jag vet, lustig kombination) så det går ingen nöd på oss ;-). *Fniss* riktigt romantiskt ju...... om man bara slapp surret från byggfläkten......

Ha en skön Fredagkväll! KRAM

       


Utmanad igen.....

 OJ! Såg på Filippas blogg att hon utmanat mig och ville att jag skulle göra detta! Så okej jag försöker.......:-)

UTMANA 3 AV DINA VÄNNER


10 Saker som du tycker om

- Familjen

- Mina vänner

- Släkten

- Hundar

- god mat

- Ett gott rött vin

- Ödmjuka människor

- Pengar *skäms*

- fika

- naturen skogen, havet osv....




9 Drömmar

- Att  familj och vänner får vara friska (alla egentligen)

- Att få en hund

- Att få jobba som veterinär

- Evig kärlek

- Resa

- Vinna pengar

- Ha min familj kvar tills jag dör 

- Ett stort vackert hus nere vid havet


8 Yrken som jag inte tänker utöva

- sophämtare

-gatusopare
- latrintömmare
-Tandläkare
-Bilmekaniker (*haha* nog ingen som skulle vilja ha mig som det heller)
-Rörmokare
-Elektriker
-Begravningsentreprenör


7 Saker som får dig att må dåligt

- Orättvisa

- Oärlighet/ lögner

- Djurplågeri

- Om någon gör dem jag älskar illa.

- Om jag råkar såra någon

- oro

- Att se människor och djur fara illa.


6 Saker du vill äga

- Ett lyxigt o fint hus 

- En garderob full med snygga kläder

- En egen veterinärpraktik (om jag var veterinär)

- Ett fett bankkonto

- En häst ( om någon annan mockar, utfodrar osv )

- En hund



5 Städer jag kan tänka mig att bo i

- Göteborg

- Karlskrona

- Kristianstad

- *PASS*

- *PASS*


4 Saker som du är nöjd med dig själv

- Att jag är frisk

- Positiv & glad för det mesta

- Att jag har fött två fina barn!!

- Hjälpsam



3 Människor du saknar i din vardag

- Närvarande svärmor/ Farmor

- Närvarande svärfar/ Farfar

- Önskar att mina far och morföräldrar var i livet


2 Mardrömmar

- Se någon i min familj gå bort eller lida

- Att ingen kommer på min begravning


1 Idol

-Oj,  *PASS*

Jag utmanar alla som vill .........
Kram från mig!


Barn och mat

Jag antar att vi inte är ensamma om "detta problem". Vår dotter "E" är så tråkig med maten. Ingenting passar......jo pannkakor skulle hon kunna äta varje dag! Makaroner och köttbullar/ korv eller potatismos och fiskpinnar skulle oxå fungera men ungefär där är det stopp....*suck*. Vad ska man göra? Ingenting duger och äter hon så är det så liiite så liiite. Undrar egentligen hur mycket hon äter i skolan eller om det är knäckemackor hon äter?......För ja, mackor duger oxå. Lillasyster äter bättre och vågar sig på att testa nya saker men det händer ju såklart att hon "smittas" av att storasyster inte äter.......och då äter inte  lillasyster heller.
Hoppas att det är övergående och att smak-lökarna mognar. Jag minns ju själv vissa saker som jag absolut inte ville äta när jag var liten men som jag gladeligen äter idag;-).
Någon som har något smarrigt, barnvänligt recept?:-)  ( som även vuxna gillar)

Idag är det en sånn dag då det inte händer så mycket......bara jobbar. Men sedan är jag långledig och det ska bli skönt.
Oj, vad det ösregnar.....skönt att sitta här en stund och ta det lugnt  med en kopp the, ja jag dricker faktiskt the idag.....gott!
Vi hörs lite senare! KRAM


Stolta föräldrar och Filppa & hundarna

Så skönt, inatt är jag ledig! Jag ska få sova i min egen säng bredvid min man!

Idag har jag varit hemma hos Filippa och hundarna dvs Irra och Laban. Det var så kul att träffa dem igen, för det var ganska länge sedan nu. Irra och Laban blev så glada och enligt Filppa visade Irra tydligt att hon kände igen mig:-).

Vi tog en långpromenad längs stranden med hundarna och snackade "skit". Sedan blev det fika och mera "skitsnack":-)

Det har blivit en riktig fikadag idag, för när jag skulle hämta E på skolan så var det drop in med fika.....men som ni vet fikar jag ju gärna....;-) Sedan var det bara till att köra hem och "slänga i oss" lite varma mackor innan det var dax att bege sig till E's kör. När vi skulle lämna henne frågade körledaren om inte T ville börja där. Egentligen är hon för liten men hon fick börja ändå, gissa vem som sken som en sol !:-). Och gissa vilka föräldrar som kommer sitta STOLTA i kyrkan och titta på luciafirandet!!!

På återseende!



Irra



Laban  





(Hoppas det är ok att jag lånade bilder av dig Filippa, mina blev konstiga)

-"Ta inte mitt kaffe!!!!"

Ja, så lät det precis här hemma ;-)

R har slutat dricka kaffe på jobbet, då hans mage gör uppror av automatkaffet. Det betyder att han är MYCKET kaffesugen på kvällen.  Tyvärr måste jag erkänna att även jag är en "kaffeälskare" men skillnaden är att jag dricker MYCKET långsammare. Ikväll gjorde vi slut på de sista kaffebönorna (Måste köpa nya imorgonbitti efter jobbet). Där fanns bönor till ca 3 koppar. När jag fortfarande sitter här och slurkar på mitt kaffe har R  redan druckit 2 koppar  och tittar suktande på min kopp och säger -Ska du ha ditt kaffe?? Hahaha- Jaa, ta inte mitt kaffe! ;-)






Ja se karlar.....;-)

Hittade en sida där man kan göra sin personliga almanacka, man väljer själv vilken färg, namn, randig, linjerad osv.....
Visade för R att jag skulle vilja beställa en sådan. Vet ni vad han säger då? -"275kr !!! Annars kan jag ordna en sån här" *Visar och håller upp sin blåa fula lilla reklamalmanacka*

Ja du är väldigt ekonomisk av dig ochJag älskar dig R ,men jag tror att jag beställer en sån här istället ;-)

            



BRA BYTESAFFÄR

Hej på er! =)

T var nog bara väldigt trött igårkväll. Hon har varit som vanligt idag
pigg och kry:-).

Idag har jag haft besök utav Angelica och Izabelle:-). De har varit här nästan hela dagen. Jättemysigt! Eftersom jag har jobbat natt så har E och T varit på dagis/fritids. Hahaha, jag måste berätta om min och Angelicas bytesaffär

Angelica- " Izabelle har bajsat.....*suck*"
Josefine- " Om du kör och hämtar barnen på dagis och fritids nu, så kan jag byta hennes bajsblöja....."
Angelica- "It's a deal"      *handskakning*


Angelica kör glatt iväg och vad upptäcks? Falskt alarm, det var bara luft.......Hahahaha, förlåt gumman ;-) Skyldig dig ett blöjbyte nu;-).

Appropå Angelica så har jag nu offentliggjort bloggen för henne. Har faktiskt inte berättat för så många att jag bloggar. Är lite rädd för att mina vänner ska hålla sig så uppdaterade att de slutar ringa..........
LOVA MIG ATT NI INTE GÖR DET!
Jag försökte få Angelica till att börja blogga......men jag vet inte om jag lyckades;-)?

(Har du hittat hit Angelica, eller glömde du adressen?)


KRAM







SJUK? :-(

Kl 17.00
- "Mamma, jag är trött, jag vill gå och lägga mig" Så lät det ifrån "T " lite tidigare ikväll. Hoppas att hon inte är på väg att bli sjuk. Visst brukar hon vara kvällstrött, men kl 17.00! Det är väldigt tidigt även för henne. Nu håller vi tummarna att hon får vara frisk och att det helt enkelt bara har varit en dag med fullt ös på dagis. Vad gör man? Inte kan man säga att hon inte får sova, så ja hon sover sedan 2 timmar tillbaka....

GODMORGON!

Här sitter jag och dricker kaffe och äter frukost. R och barnen gick precis. Jag ska också bege mig till jobbet. Tänkte bara kika in lite snabbt och säga Godmorgon. Hoppas att ni får en fin dag!

KRAM


JULTALLRIK!!! :-O

Godkväll! :-)

Sätter mig här och tar det lugnt medans jag väntar på att kvällsmaten ska bli färdig. Jag håller på att koka risgrynsgröt och saftsås. Blev så sugen! :-)

Denna helg har värsta jullängtan flugit på mig. Varje år brukar jag köpa tidningen Amelia Jul och detta år är inget undantag. Den ligger redan här hemma :-).
Ni kanske tycker att jag tjatar mycket allaredan om julen, men ni kommer att få läsa mycket om det framöver ;-). Här finns faktiskt en flaska glögg kvar från förra året och den tror jag att vi ska korka upp ikväll;-).
Japp, jag är en Julälskare och vi har våra traditioner precis som jag antar att de flesta familjer har. Förra året kom en nyhet i butikerna och jag minns att jag bara gapade. 
Findus kom ut med en ny färdigrätt JULTALLRIK!  Kan det ha blivit någon hitt? Ja det återstår ju att se om de kommer att finnas i butiken i år. En sak är iallafall säker, den kommer inte att finnas i vårat hem;-).
 Förlåt Findus!

Nu ringer äggaklockan att gröten är klar. Dags att äta! På återseende!
KRAM

DENNA JULEN BLIR ANNORLUNDA ;-)

Två veckor till, sedan är det 1:a advent!!! Med andra ord är det snart dags att plocka ner stora lådan från vinden där vi har allt advents- julpynt. Jag längtar! Jag är en sånn som älskar julen. Det är så mysigt och den här julen ska vi vara hemma hos oss och då är det extra roligt att pynta :-).

Jag och R satt precis och pratade lite om  vad vi ska ge barnen i julklapp. Det är alltid lika svårt och för att inte tala om föräldrarna, som redan har allt de vill ha. Vad ska man köpa till dem och alla andra!? Någon som har lite förslag? Måste ta tag i det där med julklapparna så att man slipper stressa med det i sista minuten. Hahaha likadant varje år.

Idag var vi och klippte oss och vår frisör upplyste oss om att det var bäst att vi bokade ny klipptid redan nu för att fösäkra oss om att få tid innan jul. Det blev ny klipptid på morgonen lillejulafton. R tyckte att det var ett dumt datum då han redan nu kan se framför sig hur vi springer och jäktar för att hinna med allt. Alltså tror han inte att det blir annorlunda detta året *fniss*.  Men jag är som vanligt optimistisk och tror att denna julen kommer att bli annorlunda, denna julen kommer allt vara färdigt mycket tidigare :-).

Visst är julen härlig! Titta bara på detta underbara klipp. Brukar er jul vara så här? *fniss* ;-)


Tandläkare, bowling och grillning

Denna dag startade med ett utvecklingssamtal på dagis och därefter ett tandläkarbesök för min del. Att gå till tandläkaren har jag aldrig tyckt varit något bekymmer, tills för något år sedan då jag fick en ny tandläkare. Hon är så barsk och hårdhänt. Men idag hade jag tur för det var en vikarie. Inga hål, lyckligt lottad är jag som aldrig haft något hål:-).

Barnen blev lite sugna på bowling då de hörde att jag hade bowlat häromdagen så vi åkte och bowlade tillsammans i eftermiddags. Idag var det R som tog hem priset.

Fick ett sms i middags utav Pernilla som undrade om vi ville följa med till deras grillkåta och grilla korv.
Det tyckte vi lät mycket trevligt så vi hängde på:-). Verkligen mysigt och avkopplande att sitta och titta på elden som sprakar. Barnen berättade egna påhittade Bellmann -historier och var på spindeljakt utanför stugan. Behöver jag nämna att  flickorna somnade gott i baksätet påväg hem..... :-)

I korta drag är det så min dag har sett ut idag.


KRAM♥


Bowling och graviditet

Då var det äntligen Torsdagkväll. Så härligt! Nu är jag och R lediga tills på Måndag. Gött! :-)

Bowlingkvällen igår var mycket trevlig :-)Det gick riktigt bra för mig, måste jag erkänna ;-). Hahaha, hade en lite äldre kollega i mitt lag som blev som självaste speldjävulen hon hade noga koll på poängen och i slutet när det upplystes om att det bara var ett par minuter kvar av spelet blev hon mycket orolig och nästan sur om hon inte skulle hinna få sina sista poäng. Vi andra spelade för att det var skoj men hon tog det verkligen på blodigt allvar. Det bjöds på taccobuffee och dricka, alkoholfri för min del eftersom jag skulle jobba natten.



För en stund sedan ringde läkaren från vårdcentralen. Mina allergiprover var negativa, vilket betyder att jag inte har några allergier. YEEEESSS! :-) Nu kan vi skaffa hund!!! :-)
Frågan är bara varför jag nyser som en galning? Jag skulle iallafall prova något slags nässpray med kortison och om inte det hjälpte så skulle hon skicka remiss till öron näsa hals.
Läkaren frågade iallafall om jag var gravid? Då kunde man få nästäppa och nysningar. Eeehhe....nej... det är jag inte, ni kan vara lugna!.....tror jag :-O . Men jag har ju nysit länge och jag är ju ingen elefant som är gravid i typ 2år! ;-)
Dessutom "brukar" jag ha andra ganska tydliga symtom. Så glöm den tanken, även om jag vet hur gärna mormor och morfar vill........  ;-)

Nu ska jag fira att allergiproverna var negativa! Det firar jag med julmust och pepparkakor!

OROLIG NATT

Godmorgon! Sitter här och försöker få i mig lite frukost. Vilket jag inte är särskilt sugen på så här tidigt. Men jag måste försöka få i mig lite iallafall för att orka med dagen. Jag har inte sovit något vidare inatt, vi har varit 3st som har trängts i sängen. Det är jag mycket ovan vid, men jag får enbart skylla mig själv. Det började med att T vaknade och skulle gå upp och kissa samtidigt som jag skulle lägga mig. Jag fick ett infall och frågade om hon ville krypa ner mellan mamma och pappa och sova och ja det ville hon såklart. Det var ganska så trångt i sängen, men mysigt att höra de små andetagen. Det slutade iallafall med att jag vandrade över och sov de två sista timmarna ihennes säng. Hoppas att jag inte har gjort något dumt och skapat en ny vana. Ja blev bara så sugen på att få ha den varma lilla kroppen bredvid mig:-).

Igårkväll var Pernilla här hemma och vi satt och fixade lite med våra bloggar:-). Ja det såg nog ganska kul och (nördigt) ut haha, men trevligt med lite sällskap. Så som ni ser är min blogg under uppbyggnad där är mycket kvar att fixa, men en början iallafall.

Nu måste jag skynda mig här, jag får se om jag hinner skriva mer idag. Jag har en lååååång dag framför mig.
Ha en fin dag!

Trevligt besök

Riktigt grått och trist väder idag oxå. Har varit ledig, vilket känns skönt men tyvärr går lediga dagar alldeles för fort ;-). Trött blir man av vädret och man har inte någon större lust att bege sig ut. Så det har, som T brukar säga varit en- "gosedag". Vilket ungefär betyder att vi har varit hemma och haft det mysigt:-).

I eftermiddags kom Pernilla, Ellen och Erik hit och fikade. Det var mycket trevligt att sitta och prata över en kopp kaffe :-). Jag kommer på mig själv så här i skrivande stund att det är värst vad jag fikar mycket och ofta *fniss*. Men det är ju så gott och trevligt :-).

Imorgon jobbar jag 8-15 sedan hem och hämta barnen och sedan ska vi bowla och äta middag med jobbet vid 17.30. Sedan ska jag minnsann börja jobba kl 21.30 igen!!! Det blir till att åka direkt från bowlingen till jobbet. Med andra ord kommer det att bli en lång dag. Men förhoppningsvis trevlig.

Fredag, Lördag, Söndag & Måndag.......

Oj, vad tiden rinner iväg........
Jag har ju inte uppdaterat bloggen på länge! Jag skyller på jobb och en massa annat som kommit emellan. Så låt mig tänka efter vad jag egentligen har gjort.

FREDAG

Möte med jobbet 9-12.
R var pappaledig och hemma med T, de hade fixat lunch när jag kom hem :-). Kl 14.00 hade jag och äldsta dottern E bestämt att vi skulle träffa Lotta med dotter och fika på Sandhem. Vid 13.00 knackade det  på dörren och vi fick oväntat besök utav våra vänner Angelica och Dan och deras dotter :-). Trevligt, trevligt! Snabbt på med kaffe till vårt besök och tina lite muffins som vi som tur var hade i frysen=). Jag och E fick tråkigt nog lämna våra vänner efter en kort stund eftersom vi hade fika inplanerat på annat ställe.
Mysig fredagsfika på Sandhem. Kvällen spenderades sedan hemma med god mat , lite vin och mys framför Idol.:-)

LÖRDAG

Jobbade hela dagen. Handlade lite efter jobbet.
På kvällen gjorde Jag och R Västerbottenpaj. MUMS!
Även denna kväll tillbringade vi hemma i lugn och ro. Det är skönast så när man jobbat hela dagen, man orkar inte så mycket mer. Tittade för första gången på stjärnor på is. Det har inte blivit av tidigare.

SÖNDAG

Farsdag. Vaknade med att barnen kom in och sjöng för Pappa R och gav present och teckningar :-). 
Sedan blev det ett besök hos min mamma och pappa.  Resten av Söndagen spenderade jag på jobbet.


MÅNDAG

Vilket väder!
Skulle lämna T på dagis vid middagstid eftersom jag skulle jobba kvällen. Jag kan berätta att vi var allt annat änn torra när vi kom fram. Det var bara till att börja med att byta Ts kläder när vi kom fram. Ja, vi var så dumma att vi gick, för det duggade bara lite när vi skulle gå men när vi kommit halvvägs öppnade sig himlen och det började storma! Paraply hade vi ju, men de vände sig utav blåsten:-(.  Det blåste så att jag trodde att T skulle flyga iväg. Jag fick hålla henne hårt i handen. Tur att det inte är så långt till dagis men det tog ändå evigheter att gå den lilla sträckan.
Jag fick hem och byta kläder innan jag körde till jobbet. Ja fy vilket väder! ;-)



Ja det var i korta drag vad som hänt de senaste dagarna (mest jobb).


Jag har blivit utmanad :-)

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av  Lisselissans  så jag ska göra mitt bästa och försöka berätta lite om mig själv ;-).

De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana fem personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att det har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras bloggar.

* Blev gravid när jag var 21år och födde E när jag var 22år.

* Jag har mått otroligt illa under mina två graviditeter. Blev båda gånger inlagd på sjukhus
   med dropp.
   Först i v 20  började jag må bättre och resten av graviditeterna mådde jag kanonbra.

* När jag var yngre var jag "drillflicka" och höll på med det i många år.                           

        


*Jag är utbildad ambulanssjukvårdare.

*På bussen brukar de fråga om jag ska åka på barnbiljett. HAHAHA :-)

*Jag har arbetat på förlossningen

*Jag skulle vilja lära mig att spela elbas, haha tycker att det är jättehäftigt. ;)

Ja det var inte så lätt att komma på något, jag är nog ganska "normal" ;-) Men kanske något oväntat?!

De jag utmanar är *TRUMVIRVEL*...........http://pillao.blogg.se/       http://denvilda.bloggagratis.se/    http://livetuppochner.blogg.se/     http://zara82.blogg.se/index.html      http://ruscosfamilj.bloggagratis.se/


Hoppas ni vill utmanas! :-)

Ledig idag

Jag har varit ledig idag. Det har varit såååå skönt! Hjälpte E så att hon kom i väg till skolan, sedan kröp jag faktiskt ner i den goa sängen igen ;-). T som vet hur morgontrött mamma är protesterade inte utan satte sig framför tvn en stund :-).

Sedan blev det bad hemma i badkaret. Bubbligt och avkopplande:-). Morgonen-förmiddagen bara rusade iväg. Jag var på utvecklingsamtal på skolan och sedan var det meningen att vi skulle spenderat eftermiddagen hemma hos Jessica och hennes barn. Tyvärr blev det inställt för Hampus, hennes son hade blivit sjuk.:-(. Synd, för det var länge sedan vi träffades. Istället åkte vi och köpte farsdags presenter. En till min pappa och en till pappa R. :-) Tyvärr kan jag inte skriva vad jag köpte. Kanske någon som läser ;-). Kom även på att vi var en dag sena med att lämna dvdfilmen + 2 cdromskivor vi lånat på bibblan. Notan slutade på 30kr =(. 20kr för dvdn och 5kr/st för cdrom/ dag!!!!

Nu sitter jag och slötittar på tv med datorn i knäet. Dricker julmust och äter clementin. Årets första julmust. Eller nej föresten, den drack jag nog efter nyår ;-). Mums. Synd bara att jag redan ätit upp alla pepparkakor. Kollade om det fanns skumtomtar på konsum, men det gjorde det inte :-(Synd för det hade varit gott till julmusten!
Idag kom de med den stora advents/julgranen, som de brukar ha på ängen utanför vårt hus är inte det ovanligt tidigt?



Imorgon har jag möte mellan 9-12, men sedan är jag ledig (jobbar dock i helgen). Imorgon eftermiddag har jag och E planerat fika med några vänner. R är ju som sagt pappaledig, så han och T skulle nog hitta på något.

Vad ska ni göra i helgen? Jag skulle gärna vilja gå på valputställningen i Malmö, men jag får se om vi hinner och om jag får med mig R ;-).

Finns det någon hund för oss?

Sitter här och funderar.
Jag har jobbat inatt och har en liten stund över för mig själv. Jag har nog snart gått igenom hela skk (svenska kennelklubbens) rasregister. Men jag hittar ingen ras som jag känner skulle passa till 100%. Är det inte det ena så är det något annat. Hunden som jag tidigare skrev om har jag förstått att det är en ras med ganska mycket sjukdomar. Och med tanke på vad vi precis gått igenom med Enzo så blir man såklart lite rädd.
Men med så många raser som det finns så borde ju "vår" ras finnas kan man tycka. Jag vet inte, kanske jag läser för mycket? 
Jag har haft 3 hundar i mitt liv alla underbara på sitt sätt. Den första var en sheltie- världens snällaste, en hund som var otroligt lättlärd och intelligent, men lite för lite motor. Hon blev 17år!! Den andre Ebba blandras Schäfer-labrador-bordercollie. I henne var det mycket mer krut! En otroligt rolig hund som var med mig (oss) överallt. Bolltokig och snäll. Sen var det då Enzo, även han en blandras Dobermann(mest)- rottweiler och liiite schäfer. Han var precis som de andra väldigt snäll, mycket tålmodig med barnen och en riktig buse. Men honom fick vi ju bara uppleva som valp-unghund tyvärr. Drygt 7månader gammal blev han sjuk och vi fick ta det enormt svåra beslutet att låta honom somna in. Något av det jobbigaste jag upplevt, att behöva ta ett sådant beslut när han var så ung.

Så vad ska vi få för någon hund denna gång? Vad vill vi ha, vad ska vi leta efter, vad passar vår familj? Hoppas att rätt hund snart dyker upp. :-)


Champagne frukost och privatplan ;)

Jag måste erkänna. Det råder bloggtorka! Jag har inte alls något speciellt att skriva eller berätta.Det har varit en helt vanlig dag med jobb, dagis, fritids, lämningar, hämtningar, läxläsning, lek, tvätt, disk, mat......blablabla......
Vad tråkigt det låter! Nej men jag är bara ärlig! Min dag har inte alls varit särskilt glamourös.
Först tänkte jag att  "äsch jag lägger ner bloggandet", men varför? Det är ju faktiskt först och främst för min egen skull jag skriver.( Sen om någon vill läsa, så är det bara kul). Jag kan ju inte sitta här och hitta på, eller? ;)

Vaknade imorse med att R kom in med en frukostbricka. Han hade tänt ljus och dukat fint. På brickan stod en flaska champagne. R berättade att han hade en överrasknig, han hade bokat ett privatplan som skulle ta oss till en härlig söderhavsö. Väskorna var redan packade och allt var ordnat.......
 Nej STOPP! Jag bara drömmer, det är nog bättre att jag håller mig till sanning istället! Även om sanningen är tvätt och disk ;-)
Men även om det är tvätt och disk och jag faktiskt tycker att det är ganska trist ibland, så kan det ändå komma över mig att jag är så lyckligt lottad. Jag har man och barn- en familj som jag älskar över allt annat, fina vänner, vi har mat och pengar så att vi klarar oss. Tak över huvudet och sist men inte minst vi är friska!
Jag halkade idag utav en slump in på en cancersjuk kvinnas blogg. Jag blev oerhört berörd och ledsen för hennes skull, men samtidigt blev jag så tacksam över vad jag har. För jag vet att om jag eller någon annan i min familj skulle bli sjuka, så skulle jag sakna de där vardagsstunderna.
 
Lite svammel såhär på kvällen....men direkt från hjärtat ;-)

Update! Ja jag var nog ganska trött, när jag skrev, vad svammlar jag om egentligen? Champagne och privatplan *fniss*, tala om att drömma....... ;-)

Snabb som en brandman och fulsöt hund......;)

Tro det eller ej, men imorse var jag ovanligt pigg när klockan ringde, eller ja iallafall inte riktigt lika trött som jag brukar vara... ha,ha. Allt är ju relativt men om man utgår från mig ......;)

Jag hade förberett allt som gick att förbereda. Lagt fram kläder, fixat matlåda, ja till och med laddat kaffebryggaren.....det var bara till att trycka på knappen :-).
Duscha, fick jag dock göra på morgonen ;). Men Ibland är jag så  trött att jag nästan funderat på att duscha och klä mig på kvällen och gå direkt till bilen när jag vaknat;)..........He,he,he, nej bara skoja, där går gränsen även för mig! Men jag kände mig nästan som en brandman imorse då klockan ringde.
Duschade och fullkomligen hoppade i kläderna. Kaffekoppen och en macka i handen samtidigt som jag försökte sminka mig lite.;) Det gick snabbt!
 R vet hur jag fungerar, så det är han som fixar så att barnen kommer upp och blir färdiga. Älskar dig R!:-)

                   



Har inte hunnit så mycket annat änn att jobba idag. Hämtat barnen och hem och fixa mat. Och om 2 timmar är det dax att bege sig till jobbet igen. Jag vet, det kanske låter som att jag alltid jobbar. Men vissa perioder jobbar jag ganska mycket och sedan kan jag vara ledig ganska länge. Tycker ändå att det fungerar bra för oss alla, på det här viset behöver barnen inte vara onödigt mycket på dagis och fritids:-).


På sista tiden har det varit rätt mycket dagdrömmeri om hundar.Läser och läser allt jag kommer över om hundar och olika raser.

 Jag har aldrig haft någon direkt favoritras. Alltså jag har nog aldrig kännt,Wow den rasen skulle passa oss till 100%!
Det är ju så att man vill hitta en hund som passar både till mentalitet och till utseende. Kanske därför det blev en blandis förra gången?(och även tidigare?)
R, däremot har alltid haft en favoritras som han tycker skulle passa både till utseende och mentalitet. Jag tror nog att detta kan vara en kanonhund rent mentalt men jag har väl inte klickat rent utseendemässigt.
 Men nu! Ja jag vet inte, jag börjar nog smälta lite för denna fulsöta hund.....he, he, he. ;)
När jag frågade E, vad hon tyckte, så skakade hon på huvudet, men jag tror att kanske även hon kan ändra sig. Det är ju faktiskt först och främst mentaliteten som är viktigast.

Aj,aj,aj stackars mig...... ;(

Barnens höstlov är slut och imorgon är det skol och dagisdags igen. Det har varit ett lugnt och mysigt höstlov. Jag däremot bär på en trötthetskänsla hela tiden. Vet inte om det beror på lite för många nätter på jobbet den senaste tiden.
Jag ska försöka att gå och lägga mig i tid ikväll eftersom jag ska upp och jobba tidigt imorgonbitti.

Idag har vi försökt att få undan lite här hemma.Har bla tvättat några maskiner med tvätt och dammsugit. R har fixat lite med bilen och bytt över till vinterdäck. Nu har han och T kört till kontoret för att hämta hem cykeln. han hittade en reservnyckel. Nu gäller det bara att hålla hårt i den. :-)

Vi har precis fikat lite och spelat barngeni med barnen. Det är kul att barnen börjar bli stora och man kan hitta på lite saker och spela spel som är roliga även för oss vuxna.

Jag hade tänkt att försöka komma iväg idag ,ev besökt några vänner, men jag blir hemma istället. Detta låter så löjligt men när jag skulle bädda tidigare idag slog jag i mitt knä och det gör så fruktansvärt ont i det. Har svårt för att böja på benet, det drar upp i höftbenet. Måste kommit åt någon nerv eller något? Ja, stackars mig ;)..............
Näää, men det gjorde f****** ont. Har iallafall tagit en voltaren och har parkerat mig i soffan, jag tänkte kolla på reprisen av Bonde söker fru, eftersom jag missade det i Onsdags.



Vi hörs kanske lite senare, tänker unna mig en riktig slappesöndag nu..........

Spökbål

Måste bara tipsa om ett riktigt gott alkoholfritt bål som verkligen var uppskattat av barnen. Vi hade även tagit en plasthandske med vatten och röd karamellfärg och lagt i frysen så den blev till en röd ishand. Sedan stoppade vi den i bålet. Riktigt häftigt!


Ingredienser

1 del Lime blandsaft
1 del apelsinjuice                                                                                        
 2 delar fruktsoda
grön karamellfärg                                                               
frysta små gröna vindruvor
kolsyreis

       


Spindeljakt

ZZZZZZZ.........ja det var väl ungefär vad som hände strax efter att jag satt mig i soffan igårkväll.;) Halloweenfesten gick som sagt bra, jag hoppas och tror att barnen hade en rolig kväll:-)
Det var bus från början tillslut. Mat, fika, lekar, musik, dans. spökeri och allt som hör till Halloween:-). Jag kan berätta att jag har hittat spindlar och nät lite överallt i vårt hus under dagen ;). R hade varit duktig och pyntat med ballonger, spindlar och nät men hade visst inte varit riktigt lika duktig på att plocka ner överallt......nu hoppas jag att vi har hittat alla......;)

Idag har det varit en riktigt trött dag, vi har inte gjort allt för mycket. Har  fixat lite här hemma och varit och handlat på Maxi. E har sin kompis Ellen här som ska övernatta hos oss. Nu ikväll har vi ätit Tacos och vi har tittat på Highschool musical och mumsat popcorn. T som är riktigt kvällstrött har sovit ett tag, men de stora är fortfarande igång:-)


RSS 2.0