Kort rapport

Tänkte bara medela att Halloweenfesten gick bra. Jag skriver och berättar imorgon, för nu är jag trött, jag har precis landat i soffan och min man placerade ett glas rödvin i min hand samt en överbliven godispåse.....

Blodprov, badhus och halloweenpumpa

Tro det eller ej men jag har jobbat inatt oxå!Och har en natt till, sen är det helg och då ska jag äntligen få sova i min säng, jag längtar! :-)

Imorse när jag slutade jobba fick jag traska upp till R´s kontor och hämta barnen. De hade följt med honom till jobbet och varit där ca 1/2 timme(det är ju höstlov och man vill att de ska få vara hemma).Barnen älskar iallafall att få vara på pappas kontor och rita och dricka chokladmjölk. Ja, de har en sånn där kaffeapparat med massa olika sorters kaffe och chokladsmaker och varje gång barnen ska hälsa på  pappa R´s jobb vill de ha varm chokladmjölk. :-)


När vi kommit hem fick jag snabbt slänga i mig lite frukost och hoppa in duschen vi hade klipptid till barnen att passa. samt lite andra små ärenden.Angelica  ringde när vi var  i stan och vi bestämde oss för att luncha tillsammans med henne och Izabelle. Det har blivit mycket lunchande på stan de sista dagarna, men det är ju lov. ;)


Kl 15.10 hade jag en tid på vårdcentralen för att  ta blodprov och kolla upp eventuell allergi. Det var meningen att barnen skulle följa med dit men Angelica undrade om de inte hellre ville följa med till badhuset. Vad tror ni att de svarade? Det var bara till att snabbt köra hem och packa badväskan. :-)

Jag kunde i lugn och ro bli stucken på vårdcentralen utan barnen som publik. Skönt!
Om ca 2 veckor får jag veta om jag är allergisk.


Efter ett par timmar började jag undra var barnen och Angelica blev av, de skulle bli hemskjutsade. Men det visade sig att de hamnat på Mc Donalds. Två glada och trötta barn kom så småningom hem med både ballong och en bok (för engångs skull en vettig sak i Happymealet). Tack min goa vän för att du är så gullig! :-)


R var jätte sur när han kom hem, han hade tappat sin cykelnyckel och cykeln står låst med ett mc lås som han inte har någon extra nyckel till =(
Hoppas att det löser sig, han ser iallafall lite gladare ut nu. =) Han har precis gröpt ur en pumpa och skurit ut ögon och mun, kanske har han tagit ut lite aggressioner på den, he,he ;)

Imorgon är det ju dax för den stora Halloweenfesten=) E fyllde år för några veckor sedan och ska nu ha kalas för sina vänner. Ca 15 barn ska storma huset imorgon..... önska oss lycka till!
 
Imorgon ska det handlas och förberedas. Oj, kollade just klockan snart dax att gå till bussen igen...... *suck*




 


Ni får inte bli rädda......

Förresten, jag glömde säga att ni inte ska bli rädda om bloggen plötsligt lyser illgrön eller att det som nu är lite lustiga färgkombinationer, det är bara jag som testar och försöker lära mig lite. Och när man inte är riktigt haj på detta så kan det gå lite hursomhelst ;) Men kul är det iallafall att mixtra och försöka lära sig saker. =)

Ofta händer det nog ganska sent på kvällarna, då jag är på jobbet och har lite dötid .....alltså ibland är det ju ganska lugnt när man jobbar natt, med andra ord är det ok att jag sitter vid datorn.(så ni inte tror jag skolkar från mitt jobb ;)   )




Kulturhus och städning

Villken härlig höstdag! Det är sånna här dagar jag önskar (extra mycket) att vi hade hund. Idag hade vi nog varit i skogen med en termos chokladmjölk och några smarriga mackor eller kanske hade vi grillat korv? Det går ju iof att göra utan hund oxå. Men jag ska berätta en hemlis, jag gillar inte att gå i skogen som ensam vuxen. Jag vet inte, kanske jag har sett för många skräckfilmer eller något ;)
Med Enzo var jag aldrig rädd, han hade skyddat mig och gjort allt för mig det är jag 100% säker på. Finaste Enzo, vad jag saknar honom. Det gör vi alla.
Nuförtiden får jag flörta med hundvänner för att få komma ut i skogen, om inte R är ledig förstås och följer med oss, för han gillar oxå att gå i skogen.        
 

Jag hoppas på en ny vovve efter årsskiftet om jag nu inte är allergisk (hemska tanke). Imorgon ska jag iallafall bort på vårdcentralen och ta blodprov. Håll tummarna för mig! Imorgon är det även dax för barnen att gå till frisören. Det behövs verkligen.

Idag har vi  återigen varit på kulturhuset, dvs Barbacka, jag hade ju lovat barnen att vi skulle åka dit igen så att de kunde  pyssla för det hann vi ju inte i Måndags. Det blev  lite lättlunch där idag oxå. De har ju ganska vettiga priser där. Sedan har vi varit och handlat lite och lämnat tillbaka cdrom skiva och dvd på biblioteket samt lånat några nya.

                    

Så just nu sitter barnen och tittar på film och jag håller kaffepaus. Ja jag vet jag dricker mycket kaffe ;)
Nu ska jag ta itu med lite hushållssysslor. Det är en timme tills R kommer hem och jag skulle gärna vilja få lite ordning tills dess ( jag har varit lite dålig på det på sista tiden, men det är ju sååååå trååååkigt.) Men nu ger jag järnet 1 timme!
Vi hörs sen! Kram / J


Ett litet filmklipp.....

Ett litet klipp från mammamia, min favoritlåt från filmen:
 

Om ni tycker att min blogg börjar bli lustig är det för att jag försöker lära mig nya saker och provar mig fram. Jobbar natt och har inget bättre för mig just nu.... ;)

Mamma Mia

Åkte till mamma och hämtade två glada tjejer =-) De hade haft det bra hos mormor.
Mamma undrade om vi ville stanna och äta, R skulle ändå jobba över ikväll och inget går upp mot mammas mat.Det blev Pannbiff! MUMS! Hur jag änn försöker göra biffarna så får jag aldrig dem till att smaka lika gott som mammas gör. Även om det är samma recept som mamma har, lustigt det där.

E lånade mamma Mia skivan av mormor, så den gick på full volym på vägen hem. :-)  Sedan har flickorna och jag dansat loss hemma i vardagsrummet...... ;) Vi är lika tokiga allihopa och vi får våra ryck då och då. ;) Men det bjuder vi på!
Nu är det Bollibompa paus. Och jag håller kaffepaus.

Appropå Mamma Mia, är det någon som vet när den kommer ut på DVD? Den skall köpas ASAP. Jag sitter och funderar på om jag och E kanske skulle försöka få biljetter till musikalen i Malmö, eftersom E är så frälst (Jag gör det för hennes skull, jag är ju inte själv så förtjust inte alls ;) ;)   *ironisk*     )

Någon som vill hänga med?

Om några timmar kallar jobbet.......igen ZZZZZZZZ

 Ps Det finns godis kvar från bion igår, hur ska jag lyckas hålla mig ifrån påsen? Tror ni att det hjälper om jag skaffar en sånn här?  Ds ;)
 


Live från jobbet ;)

Sitter på jobbet, har precis ätit lunch och har några minuter över......
Kan berätta för er att jag känner mig piggare nu.:-) Jag är hopplös på morgonen, ligger och snoozar säkert 3-4 ggr innan jag tillslut lyckas ta mig upp. Det roliga är att R tycker att detta är så roligt och han ska alltid retas lite som imorse när vi mötes i badrummet och han lite klämkäckt  och retfullt slänger ur sig - "Godmorgon älskling, härlig morgon eller hur!?"
GAH, just i denna stund blir jag så irriterad, men efter några timmar kan jag ju bara le och skratta åt mig själv ;-)
Så löjlig jag är......


Om 2 timmar slutar jag och då ska jag åka till mamma och hämta barnen. Jag längtar efter dem. Så lyckligt lottade jag och R är som har fått 2 så fina barn. <3 <3 Älskar er!
 I eftermiddag blir det annars ganska lugnt tror jag, har iallafall inte planerat något särskilt. Jag ska ju som sagt jobba i natt igen. Har jobbat 4 nätter sedan ledig en och ska sen jobba 3. Får skylla mig själv, har tagit på mig lite för mycket (som vanligt). Nätterna i helgen var extra.

Det här med bloggande är beroendeframkallande. Har ju bloggat tidigare eller rättare sagt vår hund Enzo har bloggat. Enzo fick tyvärr somna in för ca 2 månader sedan, men den gamla bloggen finns att läsa här >>>
http://enzohund.bloggagratis.se/
Jag återkommer ikväll Ha det bäst tills dess! KRAM/ J


Vår fina Enzo

Ge mig en säng NU!!!!

Godmorgon!
Detta kan inte vara sant. När klockan ringde tidigare var jag helt övertygad om att det var ett stort skämt. Eller iallafall att klockan måste gå fel eller något......
Morgontröttt har jag alltid varit men detta var/ är något utöver det vanliga. Ändå kunde vi sova längre eftersom vi inte hade några barn hemma denna morgon. R cyklade glatt iväg för ca 1/2 timme sedan. Ja, han klagar aldrig på morgonen. Jag antar att jag har svårare för att komma upp eftersom jag arbetar så oregelbundna tider. Det sorgliga är att jag ska jobba inatt oxå. Först 8- 15.15 och sedan börjar jag jobba 21.30 igen. Kan vi spola fram det här dygnet?

UPS! Måste skynda mig nu! Vi hörs! KRAM / J

Barbacka och bio

Sovit i min egen säng inatt, ja jag har alltså inte jobbat ;)
Så härligt!!! Det blev en härlig sovmorgon. Barnen är så snälla, de väcker mig inte änns på morgonen utan går snällt upp och leker eller sätter på Barnkanalen. Jag vet inte om det är så att de vet att det inte är lönt att väcka mig *fniss*.
Imorse vaknade jag av att E kom in med telefonen, det hade visst ringt........
Det var min vännina som undrade om vi var pigga på att träffa henne och hennes dotter. Klart vi ville! :-)

Frukost, en dusch osv, sen var vi stan och mötte upp våra vänner. Blev några rundor ut och in i affärer och lite nya kläder till barnen fick följa med hem. Egentligen är deras garderober redan överfyllda och det är jag som behöver uppdatera min garderob......men, men det är så kul att handla till flickorna :-)

När vi var trötta på affärerna (läs barnen ;-)   ) traskade vi bort till Barbacka och åt lunch och fikade. Ost och skinkpaj med sallad till mig och pannkakor till barnen och lite fika efteråt.
Sedan skulle barnen pyssla och göra Halloweenmonster, men när vi gick upp för att göra det så upptäckte vi att de hade slutat för dagen. synd! :-(
Men musikskolan var där och spelade instrument och barnen fick gärna prova på att spela.......så nu har flickorna testat cello, fiol, harpa och elbas. Tjejen som hjälpte till sa att T verkade ha talang för fiol......



Imorgon jobbar både jag och R dag så mormor ska ställa upp som barnvakt (eftersom det är höstlov). Så efter stadsbesöket skjutsade jag barnen dit, de ska sova över där inatt så vi slipper köra så tidigt imorgon.

När vi nu hade lyckats få barnvakt tyckte vi att det var synd om vi bara skulle sitta hemma och "slösa bort" vår barnfria kväll, så det fick bli bio ikväll igen. De sista 3 veckorna har jag varit på bio 3 gånger, villket säkert är mer änn vad jag varit på det senaste året eller ännu mer. Vi har inte alltid så lätt att få barnvakt, då vi förrutom mina föräldrar har långt till släkten och möjliga barnvakter. Våra vänner har nog med sina egna barn.

Iallafal, idag såg vi Patrik 1,5 den var helt klart sevärd, lite sorglig men mest rolig. Det blev många skratt. Och självklart blev det en stor påse godis idag igen. *suck*Jag måste verkligen ( eller vi) måste verligen skärpa mig (oss), jag är nog mer eller mindre sockerberoende. Varje kväll möts jag och R vid skafferiet dörren öppnas, dörren stängs och 10minuter senare är man där och rotar och ser om det verkligen inte finns något gott, kanske man missade något sist man öppnade...... R säger iallafall på vägen till bion, att vi kanske borde skippa godiset idag. Man kan väl inte gå på bio utan godis,tycker jag !(jo möjligen om man har popcorn eller chips då ;-)  )
Det kanske man kan, men nej, det vore inte det samma.........
Nya tag en annan dag eller en annan eller tja jag borde iallafall. ....           


Fredag, Lördag, Söndag....... =)

Hallå, hallå!
Dåligt uppdaterat här, fy skäms på mig! ;)
Det får bli en liten resumee nu istället.

FREDAG

Jobbade natten mellan Tors- Fre. R är ledig på Fredagar, han är pappaledig då. E var i skolan som vanligt. 
Fredagar är så mysiga för då kan vi ägna förmiddagarna åt minstingen.
Jag tror att det är väldigt viktigt att göra det, särskilt eftersom att vi har 2 flickor som är väldigt tajta. De behöver lite egentid och vara ifrån varandra. Visst det är bra att de är tajta, men det blir även en hel del bråk mellan dem.

Iallafall bestämde vi oss denna Fredag för att åka till Andys lekland. Perfekt för T som har mycket myror i kroppen. Blev mycket lek och idag vågade hon för första gången sig på den blåa rutschkannan. För er som aldrig varit på Andys kan jag berätta att det är en rutschkanna som mer eller mindre är som ett stup. ;-) Inte änns jag vågar upp i den, jag har bara åkt den gröna som är för de lite fegare. ;-)
Men både R och "lillan" kastade sig ut för den. Ja även vi vuxna tycker att det är kul att vara där.;-)
Vi passsade på att luncha där oxå. pizza för oss och pannkakor till T. sedan blev det kaffe, festis och choklad bulle/ glass till efterrätt.



Sedan åkte vi och hämtade E i skolan och körde iväg igen för att skaffa lite saker till E´s Halloweenfest på Fredag. Jag tror att jag och R tycker att detta ska bli lika kul som barnen. Ha,ha

sedan snabbt hem och laga middag och samtidigt hjälpa E att göra sig iordning för att gå på disco.


Hämtade E på discot, tittade sedan lite på Idol innan jag tog jag bussen till jobbet för att jobba min tredje natt i rad.

LÖRDAG

Missade bussen hem från jobbet, men ringde min egen taxi kille som var där på 10 minuter ;). Passade under tiden på att springa in på närmsta cafée och köpa med lite frallor till frukost. :-)

sedan bestämdes det att jag och E skulle åka in till stan på eftermiddagen för att gå på bio och se Mamma Mia. Jag som redan hade sett den ville gärna se den igen och E ville hemskt gärna bli min date ;-)

Lilla T ringde mormor och morfar och frågade om hon fick komma och spendera Lördag eftermiddagen hos dem.
R var hemma och tentade. Fick svar direkt ,VG :-)Bra jobbat, så nu kan han ta det lugnt på kvällarna kommande vecka. Nästa kurs börjar inte förränns v 45 :-).

Mamma Mia var lika bra denna gång ;-) och E älskade den. Innan biobesöket hann vi gå en runda på stan och lyssna på lite musik, det var insamling rosabandet. Vi hann även även med en fika och så klart handla lite godis och dricka till filmen. Det var vekligen mysigt att ha denna tid tillsammans, bara vi två. :-)



sedan bussen hem och äta kvällsmat och en trött dotter somnade.Förresten två trötta döttrar. Den lilla hade blivit hämtad av pappa.

Och bussen till jobbet igen..... *suck* den  fjärde i ordningen. Så många har vi aldrig i schemat, men detta var extra.


SÖNDAG (idag)

Idag hann jag med bussen + handla med mig frallor. Låååång frukost. Vi såsade runt här hemma och och kl var nog närmre halv tolv (ny tid)  så ringde det på dörren, barnen hade inte änns klätt på sig utan sprang runt i pyjamas. Det var en kompis som ville leka med flickorna. Flickorna fick fart och kom i kläderna :-)

Eftermiddagen har tillbringats med familjebak. Vi har bakat avhuggna fingrar *fniss* till halloweenfesten/kalaset. :-)
de blev ganska läskiga faktiskt men smakade gott iallafall ha,ha,ha.

Nu har barnen gått och lagt sig och jag sitter faktiskt här med ett glas rödvin, ja jag vet det är Söndag men nu är jag ledig idag och imorgon, så nu är det min Lördagkväll. ;-)  Och imorgon kan jag och barnen dessutom sova länge, för nu är det höstlov för barnen. Så skönt! :-))

Ha en skön kväll! Kram/ J






Barnvakt



Har varit en trött förmiddag idag. Men efter att jag sovit och duschat piggnade jag till. Vi hade egentligen bestämt oss för att åka till stan och fixa några ärenden på eftermiddagen/kvällen, bla inhandla lite saker till Es Halloweenfest, som hon ska ha nästa Fredag. Men på väg hem från dagis ringde min bästa vännina och undrade om vi ville vara barnvakt åt deras 9 månader gamla dotter Izabelle. Klart att vi inte kunde säga nej till det. ;)

Så vi blev hemma istället och åt lasagne och var barnvakter. E och T tyckte att det var jättemysigt. Och det tyckte jag  och R oxå, men samtidigt är det ganska skönt att bara låna och lämna tillbaka när det blir jobbigt ;) Jag inser att det nog är betydligt svårare att ha 3 barn änn 2. Man har ju liksom bara 2 armar. ;) Men lilla Isabelle var så go och glad att vi gärna är barnvakter igen.

Kramizzar/J                                                                 

Hungrig

Godkväll! 
Är på jobbet just nu. Ska lägga mig snart. Ja du läste rätt! ;) Har nämligen sovande jour och då finns det möjligheter att sova =).
Mitt "problem" just nu är att jag är sååå hungrig. Och jag har inget med mig att äta. Började ju jobba kl 21.30 och efter det ska man ju klara sig utan mat. Men nej, tydligen inte.......blir inte lätt att sova. Haha, det låter ju riktigt dumt egentligen, -"jag kan inte sova på mitt jobb för jag är hungrig" hm..... ;) 

Lillan och jag har varit lediga i förmiddags. Storasyster E har varit i skolan och R har jobbat. Jag och T har haft en riktig mysdag. Vi var uppe och fixade frukost till storasyster och skickade henne till skolan, sedan kröp  vi ner i sängen och låg och pratade och myste en liten stund. Sedan gick vi upp och åt frukost och tittade en stund på Barnkanalen. Det är så mysigt att få vara ensam med ett utav barnen ibland.

Efter frukost gick vi ut en stund i trädgården. Vi plockade fram cyklarna och bestämde oss för att cykla till konsum och handla. Men först gick vi in på biblioteket och lånade Karlssson på taket på cd-rom + Dvdn Kalle och choklad fabriken. Den har båda flickorna sett flera gånger redan, men de tycker att den är så bra. (Det gör faktiskt jag oxå).

                


Efter lite lunch och matshopping hämtade vi upp E på skolan. Vi fikade lite och tittade på filmen och mitt i allt kom R hem. Han hade slutat lite tidigare så han kunde oxå vara med . =)

Sedan har det varit lite tvätt och dammsugning, läxläsning, köra och lämna och hämta E på kör. Mat igen, lite lek, Bonde söker fru och sedan bussen till jobbet. Alltså en lugn och stillsam mysdag. =)

Och nu är jag då här på jobbet. Hungrig igen.

Imorgon planerar jag förrutom att jobba, att ta en tur in till stan. Sov gott! KRAM/ J


obehaglig dröm

Vaknade med ett ryck imorse och en malande oroskänsla i kroppen. Hade haft en läskig dröm. Jag antar att det handlar om mötet igår. Jag som hade intalat mig själv att inte oroa mig och så tar sig oron in i min kropp via drömmen. Jaja jag är glad att det bara var en dröm iallafall, men ibland känns det bara så verkligt. Ibland kan man liksom gå runt med drömmen och känslan hela dagen.

Idag är det riktigt grått ute, inte en endaste liten solstråle i sikte. Sånna här dagar börjar jag längta efer advent och julen. Jag längtar efter att få plocka fram stjärnor och ljusstakar. Dricka glögg och äta pepparkakor, mums! =) Men snart är vi där! =)

pepparkakor
För ca 2 månader sedan blev vår hund sjuk och dog och det är så tomt och trist. Alla i familjen är överens om att vi vill ha ny hund igen. Vi håller på att leta lämpliga raser men vi väntar nog till att skaffa vår nye familjemedlem till våren då det är bättre väder och lättare att få valpen rumsren....eller ja vi får se, det blir inte innan jul iallafall.
Jag hoppas verkligen bara att jag tål hund, på senaste tid har det kliat i näsan och jag har nyssit som en galning främst på morgonen. Jag gissar själv på kvalsterallergi. Nästa vecka ska jag iallafall iväg och ta blodprov och kolla upp det. Vad gör jag om jag är allergisk mot hund? Jag vill inte vara utan :(
Sitter iallafall och läser mycket om hundar och olika raser .



Nu är det snart dax att bege sig till jobbet. Jobbar till 22.00 ikväll. Vi hörs! Jag kanske bloggar från jobbet! Kram /J

Hemmakväll.....

Då är man hemkommen från mötet. Som vanligt en massa diskussioner. Tyvärr tråkiga sådanna, som innebär endel förändringar på jobbet. =(
Men idag får man väl nästan vara glad att man har ett jobb med alla varsel och uppsägningar som är nu, eller? Tycker att det står bara en massa tråkigheter i tidningarna om änn det ena änn det andra företaget som lägger ner eller säger upp folk.
Så illa är det iallafall inte för min del.
Jag försöker nu för tiden att ta en dag i taget, det är så ofta man går och oroar sig för saker som sedan inte var så farliga när det väl kom till kritan. Vi får hoppas att det är så nu oxå.

Nu ligger kvällsmaten i magen och jäser, disken är undanplockad, har hjälpt E med läxan, lilltjejen är nattad kaffet är påsatt och för mig väntar en lugn hemmakväll.R (mannen) ska plugga, som vanligt. Jag förstår inte hur han orkar! Jobbar heltid och läser 50% rättspsykologi på distans på högskolan.Själv är jag trött och orkar inte änns ta tag i tvätten som jag egentligen borde göra. Jag får ta det imorgonbitti istället för då börjar jag inte jobba förränn lite senare.

Nu ska jag surfa vidare, Vi syns imorgon!



Min nya blogg

Jaha, då har jag skaffat blogg. Välkommen hit! Här kommer jag att skriva om lite av varje. Dvs vad som händer i mitt liv. Självklart skulle jag vilja ha en sån där tjusig personlig blogg. Men det får nog komma lite efterhand. Jag måste försöka lära mig det här först. ;)

Jag har jobbat inatt och snart ska jag iväg på möte. Har precis druckit en kopp kaffe och ätit några mackor. Jag älskar den tiden på morgonen när man kommer hem från jobbet och man har huset för sig själv. Man sätter på lite kaffe och äter lite frukost i lugn och ro. Sätter sig vid datorn eller läser tidningen. Det är vardagslyx för mig. ;)

Nu ska jag gå och duscha och byta om för att sedan ta bilen och köra iväg på möte. Men vi hörs ikväll igen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0